Renovatie: dag 1

Een impressie van dag 1 van de aanleg van de nieuwe tuin. Eerst nog met een zonnetje, maar in de loop van de middag begon het (weer!) te regenen. Maar het woord ‘aanmodderen’ is zeker niet op zijn plaats. Wico Alkema en zijn team verstaan hun vak!

De dag start met een laatste briefing met een kop koffie/thee erbij. Ik maak nog gauw een paar foto’s van de huidige situatie. Om later nog eens terug te kijken.

Ik ben helemaal opgewonden: eindelijk gaat het gebeuren! Toen we besloten De Pullenhof in Schalkwijk te verlaten, was dat met de wens (of beter gezegd: eis) dat Matthé en ik nog één keer samen een nieuw tuinproject zouden starten. We zijn nog steeds ontzettend blij dat we in Ternaard de plek gevonden hebben waar dat kan. We prijzen ons gelukkig met de samenwerking met Carrie Preston. WE hebben haar creativiteit hard nodig om onze ideale tuin te realiseren. Dat we Wico en zijn team gevonden hebben om ons de ondersteunen bij de realisatie is een lot uit de loterij. Wico heeft eerder bij vrienden van ons in Veenwouden de tuin gedaan. En van begin af aan is er een klik, al was het maar omdat hij net als wij gek is van oude fruitbomen. Naast het aanleggen van de nieuwe tuin levert Wico vanzelfsprekend dus ook de prachtige appels en peren die we voor de boomgaard hebben uitgezocht.

Dat Wico ons goed aanvoelt, blijkt wel als het eerste dat onder handen wordt genomen de door ons zo verfoeide vijver is. Weg ermee!

Hieronder een impressie van de andere werkzaamheden vandaag: het uitzetten van het ontwerp. Beplanting mét lint mag blijven (een enkele Hortensia en een hele grote Rozemarijn), zónder lint wordt verwijderd. Voor de Rhodo’s is gelukkig in een andere tuin een plek gevonden.