RECIPIES

We don’t have a grand potager, but we do have a nice orchard. We grow pear, apple, plum, walnut, grapes and even figs! In shady corners we find wild strawberries. We plan to grow more soft fruits, like raspberry, red currant and Japanese wineberry. We also reserve a place for attractive and easy to grow vegetables like rhubarb and chard. The recipes on this page are in Dutch. Please don’t hesitate to ask for an English translation.

We hebben geen grote moestuin, maar wel (oude) fruitbomen. Peren, appels, pruimen, walnoten, druiven en zelfs vijgen! Op schaduwrijke plekken groeien bosaardbeitjes. Ons plan is het fruit uit te breiden, ook met klein fruit als bijvoorbeeld framboos, aalbes en Japanse wijnbes. Ook gemakkelijke en aantrekkelijke groentes als rabarber en snijbiet krijgen een plek.

De vogels snoepen graag met ons mee. En dan nog is de oogst vaak meer dan we direct kunnen weg-eten en/of weggeven. Koel bewaren is soms een oplossing, vaker is de houdbaarheid toch maar beperkt. Maar het is wel erg leuk om ook hartje winter souvenirs uit eigen tuin te eten! Een beetje melancholiek denken we dan terug aan de warme zomerdagen en -avonden van het afgelopen seizoen. Reden voor ons om te experimenteren met inmaakmethodes. Jam, chutney, likeur, brandewijn, compôte, we proberen van alles, in de loop van de zomer en de herfst. Met wisselend succes.

Recepten die echt heel erg lekker zijn komen in onze inmiddels legendarische KAARTENBAK. Op deze pagina delen we een aantal van die recepten, omdat we vinden dat ze zó goed zijn, dat iedereen ze moet kunnen maken!

We wonen nog niet zo lang op De Goudbek , daarom beginnen we klein. In de loop van de tijd hopen we onze recepten uit te breiden.

Een Tuin in Ternaard