LINKS

Op deze pagina vindt u informatie over personen en bedrijven waarmee wij samenwerken bij de aanleg van de tuin. Ook links naar kwekerijen waar wij onze beplanting kopen.

AANLEG TUIN
Carrie Preston van Studio Toop is al jaren onze tuinarchitecte. De samenwerking begon ooit in Schalkwijk, toen onze tuin ‘De Pullenhof’ na 20 jaar wel een opfrisbeurt kon gebruiken. Het klikte meteen. Carrie is met ons ‘meeverhuisd’ naar Ternaard. En wat een prachtig ontwerp heeft zij hier voor ons gemaakt!

De aanleg van de tuin had niet gekund zonder de prima samenwerking met Grytzen Spijksma van Heeren van Spijksma. Een vakman pur sang, die meedenkt en zich inzet voor het beste resultaat.

Waar mogelijk werken we met bedrijven of zzp’ers uit Ternaard of directe omgeving. Het metselwerk in de achtertuin is gedaan Klaas Schoorstra uit Ternaard.

Andere bedrijven die betrokken waren bij de aanleg zijn Bouwbedrijf Van der Kooi uit Ternaard en Loonbedrijf De Vries uit Hallum.

De oranjerie is van het merk Arkoo en is vakkundig geplaatst door Buiten-goed uit Barneveld.

De schuur is ontworpen door Jos Kruis en Tess Krüss (Studio Toop) en uitgevoerd door Vekam uit Harkema. Ook weer een probleemloze samenwerking.

ACCESSOIRES
De tuinmeubelen zijn van Fermob en zijn geleverd door De Lorijn. De sierlijke, keramische nestkasten zijn gemaakt door de Franse keramist Raphael Mick.

BEPLANTING
Het valt niet altijd mee om de beplanting die wij voor ogen hebben te pakken te krijgen. Hieronder een niet-uitputtende lijst van de kwekerijen die een betrouwbaar en gezond assortiment bieden. Het leukste is het natuurlijk om een kwekerij te bezoeken, lekker rond te neuzen en je te laten verrassen door het aanbod. Maar omdat we in een uithoek van het land wonen, maken we ook vaak gebruik van bestellen via internet en verzending, ook vanuit het buitenland. Tot volle tevredenheid, het plantgoed komt altijd goed verzorgd en zorgvuldig verpakt bij ons aan.

Kwekerij Aan de Dijk (siergrassen, vaste planten, varens en bamboe)
Alkema (fruitbomen)
Arborealis (gespecialiseerd in voedselbosplanten)
Barnhaven (primula’s)
Van Bergenhenegouwen
De Botterhutte (bijzondere planten, hosta’s en schaduwplanten)
Van Driel (varens)
Boomkwekerij Ebben (bomen en struiken)
Esveld (bomen, struiken, vaste planten)
Tuingoed Foltz
Fluwel (dahlia’s, lelies)
Piet van Groningen (sneeuwklokjes)
Hoeve Vertrouwen (sneeuwklokjes)
Boomkwekerij Ten Hoven (bomen en struiken)
De Hessenhof (vaste planten)
Coen Jansen (vaste planten)
Kwekerij Joosten (irissen)
De Keltenhof (vaste planten)
Kleinflora Westerwolde (vaste planten en siergrassen)
Kwekerij Liefhebbersplanten (vaste planten)
Lars Ulsamer (Epimediums)
Meeuwissen (bollen)
Nijssen (bollen)
Pieters Planten (vaste planten, specialisatie schaduwplanten)
Plantwerk (vaste planten, siergrassen)
Verberghe (bloembollen)
Verver (bloembollen)
Marcel de Wagt (niet-alledaagse planten)
De Warande (bollen)
Zaadhandel Van der Wal (zaden, bloembollen, pootgoed)