BEZOEK/VISITS

Sinds 2021 staat De Goudbek in de Open Tuinengids van de Nederlandse Tuinenstichting (NTS). De NTS vermeldt- in tegenstelling tot eerdere jaren – bewust ook tuinen die nog volop in ontwikkeling zijn. Zoals die van ons (nr 39 in de gids van 2023). Zo hebben we dit najaar de grote borders achter het huis beplant.

Mede door Corona zijn de aanleg van de tuin en het opknappen van ons huis wat vertraagd. Dat is ook de reden dat onze huisgalerie en pleisterplaats met koffie/thee e.d. nog niet structureel open zijn. We hopen in de loop van 2023 zover te zijn dat we ook bezoekers zonder afspraak de gelegenheid kunnen bieden iets te gebruiken in de tuin of kas.

Tot het zover is nodigen wij u op vaste dagen uit met ons te genieten van het proces en de ontwikkeling van onze tuin.

  • Betreding is op eigen risico.
  • Helaas is de tuin beperkt toegankelijk voor rolstoelen.
  • Honden toegang in overleg.

OPEN TUIN
Op zaterdag 17 en zondag 18 juni 2023 doen we mee met Fryslan iepenet syn tunen 2023. Dit is ook het landelijke Opentuinen weekend van Groei&Bloei.

Op beide dagen zijn we open van 10-17 uur. Toegang gratis. Er zijn die dag nog een aantal andere tuinen in de omgeving open. Meer informatie over deelnemende tuinen vindt u op de website van Groei&Bloei afdeling Noordoost Friesland.

BEZOEK OP AFSPRAAK
Buiten het Open Tuinen weekend bent u (particulier of als tuingroep) van harte welkom! Maak daarvoor wel tevoren een afspraak. Wij ontvangen u graag met koffie, thee en iets erbij en verzorgen een rondleiding. Kosten: € 5 per persoon. Vrienden van de NTS hebben gratis toegang.

Maak er een complete dag uit van door ook een workshop bij ons te doen, bijvoorbeeld het maken van een cyanotype (blauwdruk) of monoprint met materiaal uit de tuin. Vanzelfsprekend zorgen we voor een goede instructie. Neem voor meer informatie over de mogelijkheden en prijzen contact met ons op.

Ook kunnen wij u ideeën aanreiken voor het combineren van uw bezoek aan De Goudbek met dat aan andere tuin(en) of kwekerijen in de omgeving.

BEZOEK ZONDER AFSPRAAK
U bent welkom zonder afspraak als het bord ‘Open Tuin’ aan de weg staat. Toegang € 5, inclusief koffie, thee e.d. met iets erbij . Dit is niet voor groepen, want op onverwacht bezoek daarvan zijn wij niet berekend.

ENGLISH
Garden open:
17 and 18 June 2023,
10.00-17.00.

We don’t have regular opening times. The garden is open when the sign ‘Open Tuin’ is out. Then we serve coffee, tea, etc. Entrancefee: € 5.

For groups open on appointment.

Een Tuin in Ternaard