BEZOEK/VISITS

Sinds 2021 staat De Goudbek in de Open Tuinengids van de Nederlandse Tuinenstichting (NTS). De NTS vermeldt- in tegenstelling tot eerdere jaren – bewust ook tuinen die nog volop in ontwikkeling zijn. Zoals die van ons (nr 44 in de gids van 2024). Najaar 2023 hebben we de ‘maanlichtborders’ achter het huis beplant en een Wisterialaan aangelegd. Voorjaar 2024 is een laatste border naast het huis aangelegd.

De aanleg van de tuin en het opknappen van ons huis vragen in deze fase veel van onze tijd. Dat is ook de reden dat onze huisgalerie en pleisterplaats met koffie/thee e.d. nog niet structureel open zijn.

OPEN TUIN 2024
Op zondag 26 mei en zondag 16 juni doen we mee met Fryslan iepenet syn tunen 2024.

Op beide dagen zijn we open van 10-17 uur. Toegang gratis. Er zijn die dagen nog een aantal andere tuinen in de omgeving open. De brochure met alle deelnemende tuinen en openingstijden (er zijn in totaal vijf opentuin-weekenden) kunt u hier downloaden.

BEZOEK OP AFSPRAAK
Buiten het Open Tuinen weekend bent u (particulier of als tuingroep) van harte welkom! Maak daarvoor wel tevoren een afspraak. Wij ontvangen u graag met koffie, thee en iets erbij en verzorgen een rondleiding. Kosten: € 5 per persoon. Vrienden van de NTS hebben gratis toegang.

Maak er een complete dag uit van door ook een workshop bij ons te doen, bijvoorbeeld het maken van een cyanotype (blauwdruk) of monoprint met materiaal uit de tuin. Vanzelfsprekend zorgen we voor een goede instructie. Neem voor meer informatie over de mogelijkheden en prijzen contact met ons op.

Ook kunnen wij u ideeën aanreiken voor het combineren van uw bezoek aan De Goudbek met dat aan andere tuinen of kwekerijen in de omgeving.

BEZOEK ZONDER AFSPRAAK
U bent welkom zonder afspraak als het bord ‘Open Tuin’ aan de weg staat. Toegang € 3,50, inclusief koffie, thee e.d. met iets erbij . Geen rondleiding. Dit is niet voor groepen, want op onverwacht bezoek daarvan zijn wij niet berekend.

Voor alle bezoek geldt:

  • Betreding is op eigen risico.
  • Helaas is de tuin beperkt toegankelijk voor rolstoelen.
  • Honden toegang in overleg.
  • Kinderen tot 14 jaar alleen toegang onder begeleiding.

ENGLISH
Garden open – free entrance 2024:
May 26 and June 16, 10.00-17.00.

We don’t have regular opening times. The garden is open when the sign ‘Open Tuin’ is out. Then we serve coffee, tea, etc. Entrance-fee: € 3,50.

For groups open on appointment.