BEZOEK/VISITS

Sinds 2021 staat De Goudbek in de Open Tuinengids van de Nederlandse Tuinenstichting (NTS). De NTS vermeldt- in tegenstelling tot eerdere jaren – bewust ook tuinen die nog volop in ontwikkeling zijn. Zoals die van ons (nr 39 in de gids van 2022). Dit jaar hopen we de grote borders achter het huis te beplanten. Maar houdt u er dus rekening mee dat u geen perfect plaatje aantreft.

Mede door Corona zijn de aanleg van de tuin en het opknappen van ons huis wat vertraagd. Dat is ook de reden dat onze huisgalerie en pleisterplaats met koffie/thee e.d. nog niet open zijn. We hopen in de loop van het jaar zover te zijn dat we ook bezoekers zonder afspraak de gelegenheid kunnen bieden iets te gebruiken in de tuin of kas.

Tot het zover is nodigen wij u uit met ons te genieten van het proces en de ontwikkeling van onze tuin.

  • Betreding is op eigen risico.
  • Helaas is de tuin beperkt toegankelijk voor rolstoelen.
  • Honden toegang in overleg.

OPEN TUIN
Op zondag 22 mei en 19 juni doen we mee met Fryslan iepenet siene tunen 2022. 19 Juni is ook onderdeel van het landelijke Opentuinen weekend van Groei&Bloei.

Op beide dagen zijn we open van 10-17 uur. Er zijn die dag nog een tiental andere tuinen in de omgeving open. Klik hier om een brochure te downloaden met meer informatie. Er is ook een handige tabel met overzichtskaartje van open tuinen in de omgeving van De Goudbek.

Op 19 juni, 15.30 uur is er beperkt gelegenheid om een optreden bij te wonen in het kader van Uitgesteld geluk (onderdeel van Leeuwarden, city of literature). Meer informatie hierover vindt u hier.

BEZOEK OP AFSPRAAK
U bent als (tuin)groep van harte welkom! Maak daarvoor wel tevoren een afspraak. Wij ontvangen u graag met koffie, thee en iets erbij en verzorgen een rondleiding.

Maak er een complete dag uit van door ook een workshop bij ons te doen, bijvoorbeeld het maken van een cyanotype (blauwdruk) of monoprint met materiaal uit de tuin. Vanzelfsprekend zorgen we voor een goede instructie. Neem voor meer informatie over de mogelijkheden en prijzen contact met ons op.

Ook kunnen wij u idee├źn aanreiken voor het combineren van uw bezoek aan De Goudbek met dat aan andere tuin(en) of kwekerijen in de omgeving.

BEZOEK ZONDER AFSPRAAK
U bent welkom zonder afspraak als het bord ‘Open Tuin’ aan de weg staat. Dan is er ook (tegen betaling) koffie, thee e.d. met iets erbij verkrijgbaar. Dit is niet voor groepen, want op onverwacht bezoek daarvan zijn wij niet berekend.

ENGLISH
Garden open:
22 May 2022 and 19 June 2022,
10.00-17.00.

We don’t have regular opening times. The garden is open when the sign ‘Open Tuin’ is out. Then we serve coffee, tea, etc.

For groups open on appointment.

Een Tuin in Ternaard