BEZOEK/VISITS

Sinds 2021 staat De Goudbek in de Open Tuinengids van de Nederlandse Tuinenstichting (NTS). De NTS vermeldt- in tegenstelling tot eerdere jaren – bewust ook tuinen die nog volop in ontwikkeling zijn. Zoals die van ons (nr 44 in de gids van 2024). Dit najaar hebben we de ‘maanlichtborders’ achter het huis beplant en een Wisterialaan aangelegd. Voorjaar 2024 volgt nog een border naast het huis.

De aanleg van de tuin en het opknappen van ons huis vragen in deze fase veel van onze tijd. Dat is ook de reden dat onze huisgalerie en pleisterplaats met koffie/thee e.d. nog niet structureel open zijn. We hopen in de loop van 2024 zover te zijn dat we ook bezoekers zonder afspraak de gelegenheid kunnen bieden iets te gebruiken in de tuin of kas.

Tot het zover is nodigen wij u op vaste dagen uit met ons te genieten van het proces en de ontwikkeling van onze tuin.

  • Betreding is op eigen risico.
  • Helaas is de tuin beperkt toegankelijk voor rolstoelen.
  • Honden toegang in overleg.

OPEN TUIN 2024
Op zondag 26 mei en zondag 16 juni doen we mee met Fryslan iepenet syn tunen 2024.

Op beide dagen zijn we open van 10-17 uur. Toegang gratis. Er zijn die dagen nog een aantal andere tuinen in de omgeving open. Meer informatie over deelnemende tuinen vindt u op de website van Groei&Bloei afdeling Noordoost Friesland.

BEZOEK OP AFSPRAAK
Buiten het Open Tuinen weekend bent u (particulier of als tuingroep) van harte welkom! Maak daarvoor wel tevoren een afspraak. Wij ontvangen u graag met koffie, thee en iets erbij en verzorgen een rondleiding. Kosten: € 5 per persoon. Vrienden van de NTS hebben gratis toegang.

Maak er een complete dag uit van door ook een workshop bij ons te doen, bijvoorbeeld het maken van een cyanotype (blauwdruk) of monoprint met materiaal uit de tuin. Vanzelfsprekend zorgen we voor een goede instructie. Neem voor meer informatie over de mogelijkheden en prijzen contact met ons op.

Ook kunnen wij u ideeën aanreiken voor het combineren van uw bezoek aan De Goudbek met dat aan andere tuinen of kwekerijen in de omgeving.

BEZOEK ZONDER AFSPRAAK
U bent welkom zonder afspraak als het bord ‘Open Tuin’ aan de weg staat. Toegang € 5, inclusief koffie, thee e.d. met iets erbij . Dit is niet voor groepen, want op onverwacht bezoek daarvan zijn wij niet berekend.

ENGLISH
Garden open – free entrance 2024:
May 26 and Jun 16, 10.00-17.00.

We don’t have regular opening times. The garden is open when the sign ‘Open Tuin’ is out. Then we serve coffee, tea, etc. Entrancefee: € 5.

For groups open on appointment.