Oranjerie (4 – slot)

Op 20 juli om 7.15 staan Mark, Rik en Cor op de stoep. Om vier uur vanmorgen vertrokken uit Zeeland. Zij hebben er dus al bijna een halve dag opzitten! Met zijn drieën zullen zij de oranjerie opbouwen. Even later rijdt een enorme vrachtwagen voor, die de onderdelen aflevert. Nog weer even later zitten we buiten aan de koffie: het is een prachtige dag!

De hele dag werken de mannen keihard door. Er is gerekend op twee dagen voor de opbouw, maar ze willen knallen en aan het eind van de dag nog terug naar huis. Voor Cor is het een van zijn laatste klussen: na ruim 50 jaar werken zit het er voor hem op binnenkort en gaat hij met een zeer verdiend pensioen. Hij gaat het missen, zegt hij.

Het is pezen, maar om 21.45 is het laatste gereedschap opgeborgen en staat hij er! Niet helemaal klaar, binnenkort worden de laatste puntjes op de i gezet, ook voor het metselwerk. Maar nu al zijn we er enorm blij mee. Wat een ruimte om veel moois en eetbaars op te kweken en/of te laten overwinteren. En natuurlijk een lekker zitje te maken om al bij de eerste zonnestralen op te warmen.

Dank aan de firma Buiten-Goed uit Barneveld waar wij onze oranjerie kochten (merk: Janssens, Gigant). Prima service, goede kwaliteit, plezierig contact.