Kwekerij Pieters Planten

Via Facebook volg ik al een tijdje Kwekerij Pieters Planten in Wezep bij Zwolle. Op zoek naar mooie Corydalis soorten kwam ik deze week weer eens op Pieters website terecht. Om van te watertanden!

Ik had Pieter al wel eens ontmoet op een plantenmarkt, maar nu moest ik er snel naartoe, voordat iemand anders deze prachtige planten voor mij zou wegkapen 😉 Via e-mail was een afspraak snel gemaakt. Gelukkig maar dat ik op de kwekerij mijn bestelling kon afhalen, alle plantenmarkten zijn de komende tijd immers geannuleerd. Pieter wees mij erop dat de kwekerij misschien lastig te vinden was, maar met een groot bord langs de weg, is de afslag naar het bospad dat naar de kwekerij leidt, niet te missen. Aan het eind van de smalle weg ligt de kwekerij, verstopt in het groen. Je hoort de wind in de bomen en vogels, heel veel vogels. Wat een mooie plek!

Pieter was op de kwekerij aan het werk en bood mij een rondleiding, waarbij we natuurlijk op de voorgeschreven afstand van elkaar rondliepen. Ik daarbij voortdurend ‘Oh!’ en ‘Ah!’ uitroepend. Wat een prachtige collectie heeft Pieter. Hij is gespecialiseerd in bijzondere schaduwplanten en wat heeft hij veel moois staan. Er ging dan ook meer mee naar huis dan ik besteld had ..

Het is maar goed dat ik sinds vorig jaar in een kleinere auto rijdt met een veééééééél kleinere kofferbak dan de vorige, anders was ik beslist met nog veel meer thuis gekomen. Nou ja, dan rijd ik wat vaker op en neer, want terugkomen ga ik zeker.

Niet alleen de Corydalis ‘Chocolate Stars’ en ‘Tory MP‘ waarvoor ik gekomen was gingen mee naar Ternaard. Ook Primula vulgaris ssp sibthorpii, Epimedium ogisui (wit), ‘Black/Dark Beauty’ (rodekoolkleurig blad en roze bloemen) en ‘Royal Purple’ (intens bordeauxrood) krijgen een plaats in onze tuin.

Tot mijn grote vreugde en verrassing verblijdde Pieter mij ook nog een stuk van de enorme Paeonia delavayi die hij heeft staan. Een plant die ik al lang op mijn verlanglijstje heb en extreem moeilijk te krijgen is. Die krijgt dan ook een ereplaats!