Voortuin

Er is geen fotografisch bewijs (ik maak de foto’s, de mannen in ons huishouden laten de camera links liggen en daarom sta ik vrijwel nooit op de plaat), maar ik heb de afgelopen twee dagen al 1,5 m3 compost op de tuin gebracht. Vrijdagmiddag werd een een bigbag van 2m3 gebracht. De eerste uren kon ik alleen met behulp van een keukentrapje bij de inhoud, die ook nog eens dreigde om te vallen (al dan niet met mij erbij). Ik voelde me alsof ik een rolletje had in een film van Laurel & Hardy.

Maar, ik ben overeind gebleven en inmiddels is het grootste deel verspreid over de voortuin. Hopelijk stimuleert deze laag het bodemleven en helpt het om vocht vast te houden. De regen blijft nog wel even uit en de sloot naast het huis staat inmiddels droog.

Dat we tot nu water hebben kunnen geven, maakt dat de voortuin er gezond bij staat: de rode vlier begint te bloeien, evenals Aquilegia ‘Snow Queen’, ‘Hesperis matronalis‘ en Ajuga reptans ‘Black Scallop’. Deze laatste met het donkerste blad dat ik ooit heb gezien bij Ajuga (gekocht bij Kwekerij De Kleine Plantage.