Voorpret

Uitladen maar!

Morgen is het zover, dan beplanten we een volgend deel van de tuin. Dit keer helemaal achterin, waar we een ‘ril’ gemaakt hebben over de gehele breedte van de tuin. Met Carrie Preston samen hebben we een beplanting samengesteld in overwegend geel en wit, met daartussen toetsen abrikoos. Dit laatste ter nagedachtenis aan onze hond Wicca, die een prachtige vacht had in die kleur.

Tegen de middag reed de bestelling voor: genieten om zo’n lading plantgoed binnen te krijgen, we komen helemaal in de stemming voor morgen.

We hebben gekozen voor KLEUR in de lente: veel voorjaarsbloeiende struiken (Forsythsia, Kerria , Diervilla en Sorbaria) en daartussen een meerstammige krentenboom. Een onderbeplanting van winterakonieten, tulpjes, heel veel Primula’s en Epimedium. In de zomer is dit een rustige, groene, oase met een afwisseling van voornamelijk grassen en varens.

Als altijd hebben we geprobeerd ons in te houden, maar dat lijkt (ook als altijd) niet erg te lukken. Na een bezoek aan De Kleine Plantage vanmiddag zat de kofferbak weer vol, ook met planten voor de voortuin die we niet konden weerstaan!

Voor Saxifraga cortusifolia ‘Wada’ is nog wel plek op de ril, Diascia personato en Astilbe ‘Chocolate Shogun’ krijgen een plek in de voortuin