Verborgen schoonheden

Deutzia?

Een tuinplan is er nog niet. We gebruiken dit voorjaar om de tuin een beetje te leren kennen. Veel struiken zijn heel erg groot geworden (en dus kaal van onderen) en bramen overwoekeren de boel. We zijn veel met de snoei- en de takkenschaar in de tuin te vinden! Dan komen er ook mooie bloemen tevoorschijn.

Zo ontdekken we achter het prieel, na het terugsnoeien van de klapbessen (Symphoricarpos), een wit bloeiende struik. Lijkt op kamperfoelie, een Deutzia misschien? Helemaal achterin staat een enorme Kolkwitzia. Centimetersdikke bramen hebben we eruit geknipt zodat de bloemen zichtbaar worden.

Er is goed te zien dat de boomgaard vroeger verder naar achteren doorliep en dat in de loop van de tijd de struiken zijn opgerukt. De oude appelboom krijgt geen lucht meer. De Kolkwitzia bloeit op de voorgrond. Overal zaailingen van esdoorn! Maar gelukkig ook een Judaspenning.

Op de laatste foto denken wij Viburnum rhytidophyllum. Ook hier veel ‘indringers” verwijderd (esdoorns , maar ook vlier en wilg). Veel gele bladeren, maar de bloei is overvloedig en hij loopt ook mooi uit.