Renovatie: dag 6

Dag 6 alweer, de tijd vliegt. En wat is er al veel veranderd. In de voortuin beginnen de contouren van parkeerplaats en paden duidelijk te worden. De drainage is gelegd, de vijver dicht.

Achter het huis gaat het nu ook snel. Bijna alle terrassen zijn opgenomen, de taxushaag is verwijderd en Matthé en ik hebben vandaag de Aucuba-klus af gekregen. Kun je nagaan hoeveel er stond, we zijn anderhalve dag bezig geweest met terugsnoeien. We hebben zo’n 20 jonge struiken elders in de tuin opgekuild, zodat morgen de frees erdoor kan om alle oude stronken te verwijderen.

En wat een ruimte opent zich nu in de tuin! We waren bang dat we (te) veel privacy zouden kwijt raken, maar dat valt erg mee, zeker ook omdat er nog flink wat groen aangeplant gaat worden de komende tijd. En gelukkig voelen de vogels zich ook nog thuis: de hele middag werd ik omringd door groepen mussen, die echt de lente in hun bol hebben. Geen wonder: vanmiddag was het zó zacht, dat de koffiebreak buiten gehouden werd!

Ook Wicca heeft een paar uur genoten van het buiten zijn. Zo af en toe keek ze even op uit haar middagslaapje, als een opzichter die de boel in de gaten houdt.