Renovatie: dag 16-17

Wat een fantastisch weer hadden we de laatste dagen van deze week. Heerlijk om met elkaar bezig te zijn. De voortuin begint nu echt vorm te krijgen. Vrijdagmiddag hebben we tot donker doorgewerkt om de verhardingen voor zo ver mogelijk af te krijgen. In het weekend gaat het niet alleen stormen, ook wordt er veel neerslag verwacht. En we hebben geen zin in grote modderpartijen na het weekend.

Het terras achter het huis vordert ook. Ik heb van Leendert les gekregen en zelfs een stukje zelf onder handen genomen. Het leggen van de geeltjes laat ik natuurlijk aan de meester over. Prachtig wordt het!

De meeste bomen in de boomgaard zijn nu geplant. Deze week kreeg o.a. een magnifieke goudreinet een plaats. De boom komt uit een oude boomgaard in de Betuwe. De eigenaren hebben tientallen jaren liefdevol voor hun bomen gezorgd, maar zagen zich door gevorderde leeftijd en afnemende gezondheid genoodzaakt afscheid te nemen van hun geliefde gaard. We zijn blij dat wij dit exemplaar een mooi nieuw thuis kunnen bieden.

Het prieel staat ook op zijn (haar?) definitieve plek – wat een verbetering! Uiteindelijk hebben we toch alle drie de hulstbomen die in de zichtlijn stonden, verplant. Een goed besluit: zij bieden nu meer privacy en onttrekken tegelijkertijd het prieel aan het zicht, zodat er een ‘geheime’ plek ontstaat. Op de foto wordt de hulst door Siets stormbestendig verankerd. Geen overbodige maatregel, gezien de weersvoorspelling voor zondag.

De grote taxus uit de voortuin is na een flinke snoeipartij op een nieuwe plek in de achtertuin gezet. Daar maskeert hij nu al de lelijke achterkant van de telefoonmast achter het huis.