Recepten

We hebben geen grote moestuin: in de gemetselde bak bij de kas kweken we elk jaar kleine hoeveelheden groenten, bijvoorbeeld tuinbonen, peultjes en/of courgette. Van die gemakkelijke groentes waarvan je ook met kleine hoeveelheden iets leuks kunt maken. Snijbiet mag niet ontbreken!

Naast de bak is een border met klein fruit: framboos, aalbessen, aardbeien. Hier staat ook onze geliefde rabarber en tussen het fruit kweken elk jaar ook wat groente, bijvoorbeeld uien.

Fruit hebben we in overvloed: peren, appels, pruimen, walnoten, druiven en zelfs vijgen!

De vogels snoepen graag met ons mee. En dan nog is de oogst vaak meer dan we direct kunnen weg-eten en/of weggeven. Koel bewaren is soms een oplossing, vaker is de houdbaarheid toch maar beperkt. Maar het is wel erg leuk om ook hartje winter souvenirs uit eigen tuin te eten! Een beetje melancholiek denken we dan terug aan de warme zomerdagen en -avonden van het afgelopen seizoen. Reden voor ons om te experimenteren met inmaakmethodes. Jam, chutney, likeur, brandewijn, compôte, we proberen van alles, in de loop van de zomer en de herfst. Met wisselend succes.

Recepten die echt heel erg lekker zijn komen in onze inmiddels legendarische KAARTENBAK. Op deze pagina delen we een aantal van die recepten, omdat we vinden dat ze zó goed zijn, dat iedereen ze moet kunnen maken!

We don’t have a large potager, but we do have a nice orchard. We grow pear, apple, plum, walnut, grapes and even figs! In shady corners we find wild strawberries. We plan to grow more soft fruits, like raspberry, red currant and Japanese wineberry. We also reserve a place for attractive and easy to grow vegetables like rhubarb and chard. The recipes on this page are in Dutch. Please don’t hesitate to ask for an English translation.