Damastbloem

Ik ben helemaal wég van de voortuin! Een zee van bloemen met in de strook langs de straat en in de bakken onder de ramen Hesperis Matronalis (Damastbloem) in de hoofdrol. Die kleur! Die geur! Als ik ’s avonds laat nog even een ommetje loop met Tinka ruikt het heerlijk. Verrukkelijk. Carrie Preston, wat een fantastische keus is dit geweest!

We wonen aan een best wel drukke straat in het hart van het dorp, tegenover de kerk, in een – al zeg ik zelf – beeldbepalend huis (de voormalige pastorie). Dat huis verdient gewoon een prachtige tuin. Vorig jaar zijn we bewust de tuinaanleg begonnen met de voortuin. Qua volgorde niet altijd handig, maar we willen dat niet alleen wij van deze prachtige plek kunnen genieten, maar ook passanten. Wat is het dan leuk om te merken dat het wérkt! Dorpsgenoten spreken ons aan en er stopt ook regelmatig een auto of camper om toch even wat beter te kijken. Onze passie voor tuinieren zo te kunnen delen, is extra genieten.

Als ook de achtertuin wat verder op orde is (en daaraan wordt hard gewerkt), gaat de hele tuin open voor bezoek. En zijn we ook van plan buiten koffie, thee en (lunch)hapjes te serveren. Maar zo ver is het nog niet.

Voor wie al graag eens wil zien waarmee we bezig zijn en niet terugschrikt van een tuin die deels nog (letterlijk) een puinhoop is: we zijn tijdens het landelijke Open Tuinen weekend van Groei & Bloei open op ZATERDAG 19 JUNI van 10.00-17.00 uur. Toegang gratis.