Cakewalk 1

Nu de voortuin zo goed als helemaal ingeplant is, komt er tijd voor een volgend karwei. In januari is het oude prieel verplaatst naar de hoek rechts achterin de tuin. Van daar kijk je recht naar de driestam es die de tuin linksachterin domineert. In het plan van Carrie Preston loopt er een ril van het prieel naar de boom. Voor nu is dat wat te begrotelijk. Voorlopig behelpen we ons met een pad en apen we de ril na met geeltjes.

Dit stuk tuin was al verhoogd – en helemaal vol gegroeid met Aucuba. Die hebben we, ook in januari al, grotendeels verwijderd. Nu de grond nog netjes verdelen, zodat de boomwortels lucht genoeg houden en de afwatering naar de greppel achter de houtwal blijft functioneren. Spierballenwerk! En ja, we weten het: we zijn amateur-stratenmakers.. We noemen het pad inmiddels de ‘cakewalk’ en doen net of het er al sinds 1868 ligt. Heel romantisch.

Het prieel heeft ondertussen een verfbeurt gehad. Erachter ligt een ‘geheim’ tuintje met mooie varens (gekregen van goede vrienden), wat Epimedium (guilty pleasures) en Primula japonia ‘Miller’s Crimson’ die nu prachtig in bloeit staat.