19 JUNI OPEN TUIN met ‘UITGESTELD GELUK’

Zondag 19 juni zijn we open van 10-17 uur ihkv #Fryslaniepenetsyntunen.

Nee, onze tuin ligt er beslist niet perfect bij (want nog volop in ontwikkeling). Ja, er is voor de liefhebber al genoeg te zien. Zeker: je bent van harte welkom en we vertellen je graag over huis, tuin en onze plannen!

We sluiten deze dag op bijzondere wijze af: tussen 15.30 en 17.00 uur is De Goudbek gasttuin voor een verhaal in het kader van ‘Uitgesteld Geluk’. Tussen 7 mei en 14 augustus brengt ‘Uitgesteld Geluk’ van Leeuwarden UNESCO City of Literature elke dag een nieuw verhaal op steeds een andere, paradijselijke plek in Fryslân. 100 dagen lang, 100 verhalen, op 100 bijzondere locaties.

De rode draad: de zoektocht naar schoonheid tijdens en na de pandemie. Wat geeft ons moed, welke zaadjes planten we voor de toekomst? 100 Auteurs schreven er allemaal een kort verhaal over.

Inspiratiebron is het veertiende-eeuwse meesterwerk van de Italiaanse dichter en geleerde Boccaccio: de Decamerone. Een verzameling van honderd verhalen, in tien dagen verteld door tien jonge mensen, op de vlucht voor de pest. Net als toen vertellen we elkaar ook nu verhalen om de tijd door te komen, om elkaar te vermaken, om te reflecteren op de ellende. Maar ook – en vooral – om weer een beetje schoonheid en geluk te vinden.

Kom bij ons luisteren naar het verhaal ‘Hospi’ van Karen Bies, voorgelezen (in het Nederlands) door Sjoukje Jager.

De verhalen zijn nadat ze verteld zijn ook te lezen en te beluisteren op de website van ‘Uitgesteld geluk.