STOOFPEREN

We hebben dit jaar een ongelofelijke fruitoogst. De takken van onze appel-, pruimen- en perenbomen bezwijken bijna onder het gewicht van (vaak ook nog eens) enorme vruchten. Tijd om te plukken en er lekkers mee te maken.

Stoofpeer ‘Saint Remy’ komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Het is een gezonde groeier en hij geeft veel vrucht. De peren zijn lekker bolrond, hebben een rode blos en het vruchtvlees is wit, korrelig en hard. De vruchten zijn gemakkelijk te schillen.

‘Saint Remy’ is licht zoet van smaak en kookt wat minder rood van zichzelf dan bijvoorbeeld ‘Gieser Wildeman’. Om de beste smaak uit deze peer te halen voeg je bij het koken dan ook wat suiker toe. Mooi rood wordt hij als je rode wijn, port en/of crème de cassis meekookt, wat de smaak natuurlijk ook ten goede komt!

Het recept dat ik vandaag maakte was met citroen en sinaasappel. Omdat ik geen crème de cassis in huis had, verving ik die door Grand Marnier (een likeur op basis van cognac en sinaasappel). Het resultaat mag er zijn!

Ook maken, het recept vind je hier: https://degoudbek.nl/…/2024/09/Recept-stoofperen.pdf